Chappie - Hisleri ve Düşünceleri Olan Gangester Robot


Yine bir bilim kurgu önerisi geliyor. Ama bu sefer işin içinde komedi de var. Robotlar, gangesterler, polisler çerçevesinde yakın bir gelecekte geçen bir bilim kurgu ve komedi filmi Chappie.

Robotların polis kuvvetleri haline geldiği bir evrende tam da insanların bu durumdan artık sıkılmaya başladığı ve isyana hazırlandığı sıralarda Deon adında bir yazılımcı polis robotlardan birini yeniden programlar ve Chappie adını koyduğu bu robot düşünür, hisseder hale gelir. Şu ana kadar güzel ama genel bir bilim kurgu filmi gibi gözüküyor. Ancak Chappie daha hislerini tanıyamadan bir gangester çetesi tarafından çalınır. Gangester çetesinin üyelerini anne ve babası yerine koyar ve zaman geçtikçe onlardan biri olma yolunda ilerler. İşte filmin bu kısımları komedinin bilim kurguyla gerçekten güzel bir şekilde harmanlandığını hissettiriyor. Devamında ise artık insanlığa karşı tehdit olarak algılanan Chappie'nin başından geçenleri güzel bir olay kurgusu ve konu eşliğinde izliyoruz.

Gangester çete üyelerini çok da yabancı olmadığımız Güney Afrika rap-rave tarzı müzik grubu olan Die Antwoord canlandırıyor. Filmi izleyince gerçekten güzel bir seçim olduğu anlaşılıyor. Komedi ve bilim kurgunun yanında duygusal sahneleriyle birlikte izleyebileceğiniz bir film.
Chappie - Hisleri ve Düşünceleri Olan Gangester Robot Chappie - Hisleri ve Düşünceleri Olan Gangester Robot Reviewed by Vieyc on Salı, Mayıs 07, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.