Epic Games Store Steam'e Şart Koştu


Son dönemlerde en çok oynanan oyunlardan biri olan Fortnite'ın geliştirici firması Epic Games, Steam'e rakip olarak oluşturduğu Epic Games Store'a özel oyunların Steam'de yayınlanabilmesi için bir şart koştu.

Düşük pay alarak firmaları yanına çeken Epic Games Store bazı firmalarla yaptığı anlaşmalar ile kendi bünyesine kattığı exclusive oyunların Steam'de yayınlanabilmesi için Steam'in de kendileri gibi geliştirici firmalardan alınan payları düşürmesini istedi.

Steam'de yaklaşık %30 olarak alınan ancak satış sayısı arttıkça %20'lere kadar düşen komisyon Epic Games Store'da ise sadece %12 oranında.

Epic Games Store, oyun dünyasının tekeli gibi gözüken Steam'e rakip olabilir mi veya geçebilir mi bilemeyiz ancak bu tutumu devam ettiği ve firmalar düşük komisyona yöneldiği sürece Steam'e çeşitli önlemler ve düzenlemeler yaptırtabilir. Sonuç olarak geliştirici firmalardan alınan pay düşük olduğu sürece ilerleyen dönemde bu durum oyun fiyatlarına da yansıyabilir. Tabi bu durum da en çok oyuncuların lehine olacaktır.

Yeniliklere ve gelişimlere devam eden Epic Games ileri tarihlerde Android ve macOS mağazası açacaklarını da duyurdu.
Epic Games Store Steam'e Şart Koştu Epic Games Store Steam'e Şart Koştu Reviewed by Vieyc on Pazar, Nisan 28, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.