BeatPug - Fırat Albayram Twitch Kanalı


BeatPug,17 Nisan 2019 tarihinde gösterime girecek Hababam Sınıfı Yeniden kadrosunda yer alan, daha önce de Adanalı, Suskunlar ve Savaşçı dizilerinden tanıdığımız Fırat Albayram'ın Twitch kanalıdır. Evet kendisi hem aktör hem gamer, yani oyuncu oyuncu. Fırat Albayram Twitch yayınlarında oyunlar oynayarak bu alanlara yabancı olan kişilerin "Ünlüler oyun oynamaz, evli adam oyun mu oynar?, oyunu çocuklar oynar." gibi algıları kırar nitelikte. Kısacası oyunculuğu ve sektörü özellikle bu olaylara uzak olanlara tanıtan ve iyi bir şekilde temsil eden kişilerin de başında geliyor bence.

Son dönemlerde internet medya ve yayıncılığının inanılmaz yükselişiyle birlikte geleneksel medya, ünlü ve televizyonla özdeşleşmiş isimlerde Youtube ve Twitch gibi platformlara girmeye başladı. Ancak Fırat Albayram yani BeatPug onlardan biri değil. Çünkü kendisi çok daha önceden beri Twitch yayıncılığına giriş yapmış hatta gayet iyi bir seviyede kitlesini oluşturmayı başarmıştı. Bir dönem ara verse de şu an Twitch'e giriş yaptığınızda canlı yayınına rastlamanız muhtemel.

Twitch kanalında özellikle Formula 1 simülasyon ve yarış oyunuyla bilinen BeatPug bunun yanında Euro Truck Simulator, Forza Horizon gibi çeşitli oyunları da oynamakta. GTA 5 Roleplay'in popülaritesinin ve buna yönelimin arttığı dönemde BeatPug da bu furyanın içerisinde olanlardan. Zaten asıl amacı rol yaparak daha eğlenceli ve gerçekçi bir oynanış deneyimi almak ve etkileşim içerisinde olmak olan bu oyun türünde bir de halihazırda oyuncu olan Fırat Albayram'ın rol yeteneği de eklenince izleme keyfi de bir o kadar artıyor.

https://vakitharca.blogspot.com/2019/05/twitch-beatpug.html
GTA 5 Role Play hakkındaki yazımızı okumak için tıklayın.

Oyun oynamak dışında chat ile, yani izleyiciyle etkileşimin ve bu etkileşim dahilinde yapılan konseptlerin de izlenebilirlik açısında çok önemli olduğu Twitch yayıncılığında BeatPug'ın bu yönlerini ele alalım. Tabi burada eşi Ceydacey yani Ceyda Kasabalı'nın da rolü oldukça büyük. Birlikte kamera karşısına geçip chat ile yaptıkları sohbet, birbirleri arasındaki eğlenceli diyaloglar, izleyicinin de içinde olduğu ama şov kısmında Ceyda Kasabalı üzerinden dönen bilgi yarışmaları gibi izlemesi keyifli yayınlar gerçekleştiriyorlar. İzlenmenin tavan yaptığı kısımlar da genelde bu kısımlar oluyor. Tabii ki izleyiciye sundukları doğallık, samimiyet ve eğlenceli vakit geçirmek de izlenme ve sevilmelerinin asıl nedenleri.

BeatPug Twitch Kanalı
BeatPug - Fırat Albayram Twitch Kanalı BeatPug - Fırat Albayram Twitch Kanalı Reviewed by Vieyc on Pazar, Mayıs 12, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.