GTA 5 Role Play - Rol Yaparak Etkileşimli Oyun Oynamak


RP yani Role Play, Türkçe çevirisi ile rol yapma. Oyunlardaki karşılığı ise rol yaparak oyun oynama anlamındadır. RP yapmak tabii ki genel bir tabirdir ve GTA 5'e özgü bir olay değildir. Daha önce oldukça popüler olmuş Arma 3, hatta daha da eskiye gidersek San Andreas Multi Player gibi bir çok örneğini verebiliriz. Ancak son dönemde gamer, youtube ve twitch dünyasında en çok oynanan ve izlenen oyunlardan biri olduğu için olayı GTA 5 üzerinden anlatalım.

Öncelikle oyuna girip bir karakter oluşturuyorsunuz ve bu karaktere kafanızda bir kimlik ve kişilik oluşturuyor, tüm oyunu buna uygun bir şekilde rol yaparak oynuyorsunuz. Oyun içerisindeki her oyuncu bu duruma uygun hareket ettiği zaman ise oynaması aşırı keyifli ve uzun süre vakit geçirebildiğiniz bir sanal dünya haline geliyor.

Biraz daha detay vermek gerekirse, GTA 5 oyunu içerisinde karakterinizi oluşturduktan sonra ehliyet alıp araba sürmek, meslek lisansları alıp farklı işlerde çalışmak ve para kazanmak, oyun içerisinde gerçekleşmekte olan olaylara ve aksiyonlara katılmak gibi pek çok seçeneğiniz var. Örnek olarak ehliyet alıp taksicilik yapabilir, reklam ajansı kurup reklam çekimlerinden para kazanabilir veya polis olup oyun içi dünyasında şehir düzenini sağlayabilirsiniz.

Oyun içerisinde sahip olduğunuz bir telefonunuz var ve bu telefon ile yine oyun içerisinde tweet atabilir, birilerini listenize ekleyip mesajlaşabilir ve konuşabilir, gps ile konum atabilir, kurallara uymayan bir durumu polislere ihbar edebilir, hatta fatura bile ödeyebilirsiniz. Alışverişlerin döndüğü, para kazanıp harcayabildiğiniz, kurallara uymak durumunda kaldığınız, kısacası hemen hemen gerçek dünyada olan yaşantının ana olaylarının hepsini oyun içerisinde gerçekleştirebildiğiniz bir sanal dünya diyebiliriz. Tabi tüm bunların yanında gerçek hayatta olduğu gibi oyun içerisinde illegal sayılan bazı işler de var. Ancak ihbar edilir ve yakalanırsanız oyun içi hapis sisteminin de olduğunu söyleyelim. 10-20 dk gibi değişken sürelerde cezalara maruz kalabilirsiniz.

Gerçek dünyanın uyarlaması olan bir sanal dünyada istediğiniz role bürünebilir ve bu rol ile istediğiniz aksiyonları yaşayabilirsiniz. Bu durum karşılıklı konuşabildiğiniz ve iletişim kurduğunuz gerçek kişilerin yaptıkları roller ile birlikte oldukça eğlenceli ve uzun vakit geçirmenizi sağlıyor.

Oynaması kadar izlemesi de bir o kadar keyifli olan GTA 5 Role Play video ve yayınlarını Twitch ve Youtube'a göz atarak izleyebilirsiniz.


GTA 5 Role Play - Rol Yaparak Etkileşimli Oyun Oynamak GTA 5 Role Play - Rol Yaparak Etkileşimli Oyun Oynamak Reviewed by Vieyc on Cumartesi, Mayıs 11, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.