Awake - Anesteziden Uyanıp Her Şeyi Hissetmek


Ameliyat sırasında anesteziden uyanıp her şeyi hissettiğinizi düşünün. Awake filmi de bu konu üzerinden çıkmış, Jessica Alba ve Hayden Christensen'in başrol olarak bulunduğu bir suç, dram ve gizem filmidir. Öneri olarak çok bilinen ve klasikleşmiş filmler dışında hasbelkader bilinen ama oldukça güzel ve izlenmesi gerektiğini düşündüğüm filmleri paylaşmaya çalışıyorum. Awake de tam olarak bu tarz film önerilerinin başında gelenlerden biri benim için.

Türkçe adı Anestezi olan Awake filmi konusu bakımından ilgi çekici olmasının yanında olay kurgusu ve sürprizleri ile birlikte oldukça güzel bir film. İzleyenler tarafından beğenilmekle beğenilmemek arasında kalmış. Filmin konusunu, işleyişini ve beğenilip beğenilmeme sebeplerini yazının devamında okuyabilirsiniz.


Anestezi uygulanan bir hastanın ameliyat sırasında uyuması gerekir. Ancak 700 kişide 1 gibi bir oranla ameliyat sırasında uyanma ve her şeyi duymaya, hissetmeye başlama gibi bir durum söz konusudur. Buna da anestezi farkındalığı denir. Awake filminin de anestezi farkındalığından çıkan ve sürprizlerle dolu bir konusu bulunmakta.

Filmde Clay adında bir adamın açık kalp ameliyatı sırasında yaşadığı anestezi farkındalığını ve iç yolculuğunu izliyoruz. Doktorlar her şeyden habersiz ameliyata devam ederken Clay, her acıyı hissediyor ve her konuşulanı duyuyor. Her ne kadar kötü bir durumda kalmış olsa da dönen olayları da yaşadığı bu durum sayesinde öğrenme fırsatı yakalayan Clay ameliyattan çıkabilecek mi? Çıktıktan sonra neler olacak? Daha fazlası filmi anlatmak olacağı için konusunu burada bitirip biraz da aldığı tepkilerden bahsedelim.

Anestezi farkındalığını anlatırken bunun yanında çeşitli sürprizler ve entrikaların da döndüğü Awake filmi, olayların bütününe baktığımızda bence çok güzel bir senaryo ve uygulamaya sahip. İlgi çekici oluşuyla izlemeye başlatan ve izledikten sonra da sevilen oldukça güzel bir film. Bazı kişiler tarafından sevilmemesinin en büyük nedeni ise olaylar sırasında karşılaştığımız sürprizlerin gerçekleşmeden önce biraz belli olması olabilir. Bunun dışında şahsen kötüleyecek bir şey bulamadığım, kesinlikle izlemeniz gereken ve farklı bir konuyu ele alan, çok da bilinmeyen filmlerden biri.
Awake - Anesteziden Uyanıp Her Şeyi Hissetmek Awake - Anesteziden Uyanıp Her Şeyi Hissetmek Reviewed by Vieyc on Cuma, Mayıs 24, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.